Boskamp kon niet genieten van UEFA Cup-winst: "Deed me niets"

Jan Boskamp
Jan Boskamp Foto: © Pro Shots

Jan Boskamp heeft in gesprek met Feyenoord Magazine teruggeblikt op de winst van de UEFA Cup in 1974 in zijn laatste jaren bij Feyenoord. Hij vertelt dat hij daar door andere redenen niet meer van kon genieten.

Dat seizoen verliep voor Boskamp naar eigen zeggen fantastisch. Dat bleef echter niet zo. “Totdat de laatste twee maanden opeens alles naar de klote ging. Dat begon voorafgaand aan onze wedstrijden tegen VfB Stuttgart in de halve finale. Ik liep toen samen met Wimpie Jansen en Dick Schneider achter onze trainer Wiel Coerver, toen ik hem opeens hoorde zeggen: ‘Die Boskamp is toch niet goed…’ Ik wist niet wat ik hoorde. Vanaf dat moment heb ik opeens geen wedstrijd meer gespeeld, alleen nog als invaller. Ik was woedend, toen heb ik gezegd: nu moet ik weg.”

Sindsdien is de analist ook anders gaan denken over de tijd die hij had als speler van Feyenoord. "Ik kwam tot de conclusie dat ik na 69-70, toen ik was verhuurd aan Holland Sport, eigenlijk niet meer had moeten terugkeren. Ik was te veel supporter. Bovendien kreeg ik in die tijd andere verantwoordelijkheden, want ik ging trouwen. Toen wilde ik alleen maar voetballen en premies verdienen. Tot die tijd interesseerde mij dat niet. Het enige wat telde voor mij, was dat ik onderdeel van Feyenoord wilde zijn. Pas in België ging ik beseffen dat ik echt veel geld kon verdienen.”

In de laatste maanden als speler van Feyenoord voelde Jan zich dan ook niet goed. “De laatste maanden bij Feyenoord liep ik echt met de pest in m’n lijf. Dat overschaduwde voor mij zelfs die UEFA Cup. Ik weet nog dat ik in de return in de finale tegen Tottenham Hotspur – ik mocht een kwartier voor tijd invallen – de bal klaarlegde voor Peter Ressel, die de 2-0 maakte. Ik reageerde niet eens. Het deed me gewoon niets”, besluit hij.

Lees meer:
0 reacties