Boskamp: "Daar heeft Van Hooijdonk een complex aan overgehouden"

Jan Boskamp
Jan Boskamp Foto: © Pro Shots

Jan Boskamp kwam na zijn spelerscarrière veel op Varkenoord om de jeugdspelers van Feyenoord te bekijken.

Boskamp vertelt in de Cor Potcast dat hij wekelijks met Wim Jansen ging kijken bij de jeugd om naar eigen zeggen te ouwehoeren. Boskamp is dan ook gecharmeerd van de voetbalkennis van Jansen. “Je hebt Johan (Cruijf red.) en je hebt Wimpie. Dat zijn de twee grootste." Boskamp beweert dat Wim het spelletje beter leest dan hijzelf. “Veel beter. Ik zie het, maar hij ziet het dan nog een dag of drie sneller."

Waar Boskamp vroeger met veel plezier bij de jeugdopleiding ging kijken, doet hij dat nu nog steeds met veel plezier. “Afgelopen week speelden we tegen Bayern München. De eerste helft werden we helemaal zoekgespeeld. Het stond 3-0, maar het hadden er ook vier of vijf kunnen zijn. Maar in de tweede helft zag je opeens dat er toch talent in zit. Gasten als Leo Sauer en Antoni Milambo waren er niet bij, die moesten mee met het eerste. Als je dan Jayden Slory ziet en noem al die gasten maar op… dan zie je gewoon enorm veel talent rondlopen. Daar kan ik van genieten.”

Vele talenten heeft Boskamp zich zien ontwikkelen op Varkenoord. Het is voor Jan in ieder geval duidelijk wie het grootste talent is dat hij daar gezien heeft. “Dan kom je bij Robin van Persie terecht, die kwam van Excelsior. Daar straalde alles van af. Dat eigenwijze karakter van hem, dat was echt niet normaal. Mijn mooiste herinnering is dat hij gewoon Van Hooijdonk naar de klote stuurde. Ik geloof dat Pierre daar een complex aan over heeft gehouden”, besluit het voetbaldier.

Lees meer:
0 reacties