Boshuizen langer bij Feyenoord Vrouwen: "Er waren ook andere opties"

Annouk Boshuizen
Annouk Boshuizen Foto: © Orange Pictures

Annouk Boshuizen en Feyenoord Vrouwen gaan langer met elkaar door. De aanvoerster van de Rotterdamse club verlengde onlangs haar contract.

"In de winterstop zei Feyenoord al dat ze graag met me door wilden. Toen heb ik een paar dingen op een rijtje gezet, want er waren ook andere opties", is Boshuizen open tegenover het Algemeen Dagblad.

De middenveldster kwam tot de conclusie dat ze bij Feyenoord Vrouwen goed op haar plek zit. "Omdat de faciliteiten goed geregeld zijn, ik zo'n mooie rol als aanvoerder heb en het ontzettend naar mijn zin heb. Dus blijf ik trouw aan de club."

Boshuizen is trots dat ze de band om haar arm mag dragen. "Daarvoor heb ik keihard gewerkt. Het ligt me wel om te overleggen met de trainer, het team in het veld aan te sturen of de media te woord staan."

Ze vervolgt: "Het toekomstperspectief dat me is geschetst, is dat Feyenoord binnen drie tot vijf jaar bij de top wil horen. Maar goed, ze kunnen nog zoveel beloven, als speelsters moeten we dat wel waarmaken. Ook ik moet op het veld vechten voor mijn plekje."

Als aanvoerster is Boshuizen toevertrouwd dat er voor komend seizoen een aantal speelsters bij komen. "Dat betekent helaas ook dat er speelsters zullen vertrekken of afvallen. Maar om de volgende stap te zetten, moet je wel doorselecteren. Dat hoort erbij en zijn de minder leuke momenten die bij topsport horen", besluit ze.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand