Borst: "Zolang Slot zich daar niet in verliest komt het goed"

Hugo Borst
Hugo Borst Foto: © Pro Shots

Arne Slot heeft de transfer naar een topclub, waar hij al langer van droomt, eindelijk te pakken. Hij vertrekt na dit seizoen naar Liverpool, waar hij trainer mag worden op Anfield. Hugo Borst heeft er vertrouwen in dat het goedkomt met Slot, die in Nederland zijn sporen inmiddels wel heeft verdiend. Dat laat hij weten in zijn column in het Algemeen Dagblad.

" Noem me hardleers of naïef, maar ik zie met zoveel intrinsieke kwaliteiten amper beren op de weg. Arne Slots valkuil ligt ondanks zijn intelligentie en eloquentie op de persconferenties. Zolang Slot zich daar niet verliest in verholen onbescheidenheid, pedante bijzinnetjes, irritatie of overmoed komt het goed. Omdat hij eindeloos meer budget krijgt en Liverpool in tegenstelling tot Manchester United wél goed georganiseerd is. Slot laat zich vast niet verleiden om meer dan één Feyenoorder mee te nemen en dan vooral de juiste speler (Geertruida)."

Borst was geen fan van Slot tijdens zijn voetballoopbaan. "Ik vond dat Slot als voetballer zo sloom en slap was. Dat had ik op tv gezegd. Ik geloof dat hij zei dat het klopte, maar dat het ook wel erg kort door de bocht was. Hij glimlachte beleefd. Ik vermoedde irritatie, die overigens niet aan de oppervlakte kwam. We voerden toen een gesprek over voetbal en ik verloor al in de tweede ronde door een technische knock-out."

Lees meer:
0 reacties