Boëtius: "Volgens mij heb ik zelfs nog tegen hem gevoetbald"

Jean-Paul Boëtius heeft een zwaar jaar achter de rug. Nadat hij in september vorig jaar de diagnose teelbalkanker kreeg, is hij inmiddels weer hersteld en maakt hij weer minuten bij de Duitse club Hertha BSC.

Met het magazine HELDEN blikt de aanvaller terug op zijn twee periodes bij Feyenoord. Ook was er eigenlijk nog een derde periode, want vorig jaar trainde Boëtius nog even mee met de selectie, waar hij onder de indruk raakte van Arne Slot. "Volgens mij heb ik zelfs nog tegen hem gevoetbald vroeger. Het is echt knap wat Arne Slot doet. Hij is niet alleen bezeten van voetbal, hij heeft ook oog voor het spelletje." Boëtius weet zich nog een voorbeeld te herinneren. "Hij zegt tegen spelers op welk been je bij een tegenstander moet afdribbelen als die op een bepaalde manier staat. Wat zo'n jongen eerst niet lukte, lukt in de volgende actie wel. Abnormaal. Ik heb toen ik meetrainde wel een bepaald niveau gezien, maar ik dacht toen wel: Ajax wordt kampioen . Dat terwijl ik een echte Feyenoorder ben. Ik heb bij Feyenoord nog met Justin Bijlow, Orkun Kökcü en Lustharel Geertruida gespeeld. Hen lukt het wel wat mij in die paar jaar niet gelukt is. Echt chapeau voor die jongens. Ik hoop dat ze hun hart blijven volgen in alle keuzes die ze maken. Dan kunnen ze nooit spijt krijgen", besluit de aanvaller.

Lees meer: