Boëtius: "Volgens mij heb ik zelfs nog tegen hem gevoetbald"

Jean Paul Boetius tegen Union Sint Gillis
Jean Paul Boetius tegen Union Sint Gillis Foto: © Pro Shots

Jean-Paul Boëtius heeft een zwaar jaar achter de rug. Nadat hij in september vorig jaar de diagnose teelbalkanker kreeg, is hij inmiddels weer hersteld en maakt hij weer minuten bij de Duitse club Hertha BSC.

Met het magazine HELDEN blikt de aanvaller terug op zijn twee periodes bij Feyenoord. Ook was er eigenlijk nog een derde periode, want vorig jaar trainde Boëtius nog even mee met de selectie, waar hij onder de indruk raakte van Arne Slot. "Volgens mij heb ik zelfs nog tegen hem gevoetbald vroeger. Het is echt knap wat Arne Slot doet. Hij is niet alleen bezeten van voetbal, hij heeft ook oog voor het spelletje."

Boëtius weet zich nog een voorbeeld te herinneren. "Hij zegt tegen spelers op welk been je bij een tegenstander moet afdribbelen als die op een bepaalde manier staat. Wat zo'n jongen eerst niet lukte, lukt in de volgende actie wel. Abnormaal. Ik heb toen ik meetrainde wel een bepaald niveau gezien, maar ik dacht toen wel: Ajax wordt kampioen. Dat terwijl ik een echte Feyenoorder ben. Ik heb bij Feyenoord nog met Justin Bijlow, Orkun Kökcü en Lustharel Geertruida gespeeld. Hen lukt het wel wat mij in die paar jaar niet gelukt is. Echt chapeau voor die jongens. Ik hoop dat ze hun hart blijven volgen in alle keuzes die ze maken. Dan kunnen ze nooit spijt krijgen", besluit de aanvaller.

Zet €10 in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in Feyenoord komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op Feyenoord (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
3/12
Feyenoord
12:15
PSV
do
7/12
Feyenoord
21:00
FC Volendam
zo
17/12
Heracles Almelo
14:30
Feyenoord
zo
14/01
Feyenoord
16:45
NEC
zo
21/01
Vitesse
14:30
Feyenoord
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 13 43 39
2 Feyenoord 13 29 32
3 AZ 12 23 29
4 FC Twente 13 11 27
5 Go Ahead Eagles 13 7 22
6 Sparta Rotterdam 13 0 18
7 SC Heerenveen 13 -6 16
Bekijk de hele stand