Boer lyrisch over Feyenoorder: "Had ik absoluut niet zien aankomen"

Thomas Beelen en Leo Sauer
Thomas Beelen en Leo Sauer Foto: © Pro Shots

Diederik Boer is diep onder de indruk van Thomas Beelen. De verdediger van Feyenoord heeft zich in een half jaar tijd in de kijker van menig topclub weten te spelen.

"De enige die dat had verwacht, is Johan Plat (voormalig assistent-trainer PEC Zwolle, red.)", begint Boer bij VoetbalPrimeur over de verdediger. "Ik zei altijd gekscherend tegen hem: heb jij aandelen in Beelen? Als je heel eerlijk bent... Vorig jaar, zijn eerste seizoen in de Keuken Kampioen Divisie, was zijn eerste volledige jaar in het betaalde voetbal."

"Je zag dat hij bepaalde voorwaarden had, maar van PEC naar Feyenoord... Dat is een behoorlijke stap", aldus Boer.. "Als ik zie hoe stoïcijns hij daar in die Kuip loopt... Alsof hij bij VVOG op het veld staat. Dat vind ik heel knap. Op die leeftijd, na één seizoen betaald voetbal. Dat had ik absoluut niet zien aankomen."

Boer kan dan ook genieten van Beelen. "Bij Feyenoord zijn ze behoorlijk met Beelen aan de slag gegaan. Snelheid had die al, maar als je ziet hoe sterk hij is geworden in massa en spierkracht. Bij ons was hij meer een spijker. Als ik zie hoe hij zich heeft ontwikkeld, vind ik dat heel mooi om te zien. Hij heeft het zelf afgedwongen."

Lees meer:
0 reacties