Boel verklaart: "Kies ervoor om de voetbaljungle in te gaan"

Melvin Boel
Melvin Boel Foto: © Pro Shots

Melvin Boel kende een fantastisch seizoen. Hij won met Jong Feyenoord het landskampioenschap, beleefde als stagiair bij Go Ahead Eagles clubhistorie met een Europees ticket en behaalde het hoogste trainersdiploma. Als klap op de vuurpijl tekende hij ook nog eens een contract bij FC Dordrecht waar hij aan de slag gaat als hoofdtrainer.

"Ik kon ook assistent-trainer worden bij eredivisieclubs”, vertelt Boel in gesprek met het Algemeen Dagblad. "En ik had ook specialist kunnen worden als jeugdtrainer. Dat had ik voor de rest van mijn leven kunnen doen. Maar ik kies ervoor om de voetbaljungle in te gaan.”

"Als klein ventje zag ik al die mensen in het stadion en dacht ik: hoe gaaf is het eigenlijk om dat hele toneelstuk aan te voeren?", vertelt hij verder. "Ik wist toen al heel goed dat ik niet goed genoeg was om als voetballer door te breken. Het trainersvak heeft mij altijd geïntrigeerd. Het is een beetje als een dirigent in een orkest die in staat is om allerlei klanken samen te brengen tot één geheel. Dat vind ik razend interessant.”

Lees meer:
0 reacties