Boel blikt terug: "Meest ontwikkeld op de internationale afdeling"

Melvin Boel
Melvin Boel Foto: © Pro Shots

Melvin Boel was de afgelopen elf jaar actief als jeugdtrainer bij Feyenoord, nu gaat hij beginnen aan zijn eerste klus als hoofdtrainer. Rijnmond sprak met de leermeester. 

“Op het trainersvak heb ik mij het meest ontwikkeld op de internationale afdeling", vertelt Boel over zijn ervaringen. "Ik kwam op andere continenten in contact met andere culturen. Wij Nederlanders denken vaak dat wij het allemaal wel weten, we zijn heel direct. In andere landen leer je juist hoe ze daar met elkaar omgaan, heel waardevol.”

“In Afrika is het juist respectvol om elkaar niet aan te kijken, wij leren juist dat dit wel moet", gaat hij verder. "Teams bestaan ook uit spelers uit meerdere culturen, dan is het zaak om ook te kijken wat zij fijn vinden en wat werkt.”

Nu gaat Boel dus beginnen aan zijn eerste 'echte' klus. “Ik had vanaf de eerste seconde een goed gevoel bij FC Dordrecht. Waar zij naar toe willen en hoe ze naar mij kijken. Dat klikte zo goed en daarna ging het heel snel. Eigenlijk was het binnen twee dagen helemaal geregeld.”

“We gaan spelen om te winnen, in plaats van om niet te verliezen. Dat heeft dit seizoen ook goed gewerkt. Mensen moeten het leuk vinden om naar het stadion te komen en goed voetbal te zien. Dat past ook bij mij. Ik hou ervan om de tegenstander af te jagen en aanvallend voetbal te spelen", besluit hij. 

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
Feyenoord
16:30
Willem II
zo
18/08
PEC Zwolle
14:30
Feyenoord
zo
25/08
Sparta Rotterdam
14:30
Feyenoord
zo
1/09
Feyenoord
14:30
Ajax
za
14/09
FC Groningen
18:45
Feyenoord
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
9 Go Ahead Eagles 0 0 0
10 Heracles Almelo 0 0 0
Bekijk de hele stand