Blunder Syb Van Ottele geen toeval: "Heeft geen fijn seizoen"

Syb van Ottele
Syb van Ottele Foto: © Pro Shots

Feyenoord won vanmiddag met 2-3 bij SC Heerenveen. De winnende goal was echter meer te danken aan een fout van Heerenveen-speler Syb van Ottele. Toch is dat niet geheel toevallig.

In de slotfase van het duel kon de verdediger van SC Heerenveen een scheidsrechtersbal niet goed controleren. Ayase Ueda profiteerde hier optimaal van en maakte de 2-3, waardoor de Rotterdammers alsnog de overwinning uit het vuur sleepten. Bart Frouws is data-analist bij NOS Langs de Lijn en hij kan dit foutje wel verklaren.

De analist laat weten dat dit al de derde keer is dat Van Ottele in de fout gaat. De enige die dit overtroffen heeft is de inmiddels naar de bank verwezen Andries Noppert met vijf keepersfouten, al is dat niet helemaal te vergelijken. “Bij keepers is dat natuurlijk ook iets makkelijker dan bij centrale verdedigers. Maar het toont wel aan dat Van Ottele niet bepaald een fijn seizoen heeft.”

In de studio is ook analist Alfons Groenendijk aanwezig. Hij ziet ook hoe weinig zelfvertrouwen de verdediger momenteel heeft. Hij vraagt zich dan ook af of SC Heerenveen-trainer Kees van Wonderen hem wel op had moeten stellen. “Een trainer wil een speler zonder vertrouwen in bescherming nemen. Dat Van Wonderen 'm vandaag alsnog bracht, was zijn eigen verantwoordelijkheid. En die wissel pakte niet goed uit”, besluit Groenendijk.

Lees meer:
0 reacties