Blinker wijst naar Feyenoorders: "Knap, ze maken het verschil"

Regi Blinker bij de Eredivisie Awards
Regi Blinker bij de Eredivisie Awards Foto: © Pro Shots

Regi Blinker was vroeger buitenspeler bij Feyenoord. De oud-voetballer ziet dat de huidige vleugelaanvallers van de Rotterdamse club niet meer zo spelen als hij dat vroeger deed.

"Ik wil bijzondere dingen zien bij aanvallers, creativiteit. Als speler was ik ook niet het type dat zich met tactiek bezig hield. Ik moest alleen maar bezig zijn met die back, die ik moest passeren en voetballend moest overklassen", blikt Blinker terug in gesprek met De Telegraaf.

De oud-voetballer kijkt nu met veel interesse naar Igor Paixao en Yankuba Minteh. "Als ik naar ze kijk, ga ik terug naar mijn eigen situatie. Met wat voor back krijgen ze te maken, gaan ze hem opzoeken? In de wedstrijd zit altijd het gevecht opgesloten tussen de buitenspeler en de back. Dat blijft voor mij fascineren."

"Al doen zij het nu wel heel anders dan Gaston Taument en ik vroeger", vervolgt Blinker. "Nu zoeken ze voortdurend de combinaties, komen ze naar binnen en zoekt Arne Slot als trainer naar bepaalde looplijnen en een speelstijl waarbij ze vroeg of laat vrij worden gespeeld. Dat vind ik ook wel weer knap. Ze maken in deze fase tenslotte ook het verschil en mogelijk ook in de finale zondag."

Lees meer:
0 reacties