Blinker: "Ik ga zo naar binnen en ik ga dat contract tekenen!"

Regi Blinker
Regi Blinker Foto: © Orange Pictures

Als Feyenoord in het duel met NEC de beker wint, krijgt Regi Blinker de eer de beker uit te delen. Zelf speelde hij lang bij Feyenoord. Hij vertelt hoe dat ging.

"Ik herinner me dat Wim Jansen daar stond, los van scouts van andere clubs. Die komt natuurlijk kijken hoe de spelers van Feyenoord het doen, dacht ik. Maar die keek ook naar andere talenten. Al vrij snel kwam er interesse en de clubs meldden zich bij Guus Haak. Hij was de ’Don’ bij DHC en ontfermde zich over mij. Hij bracht mij altijd met de auto naar Zeist en daar kreeg je dan 75 gulden voor de onkosten", opent Blinker bij De Telegraaf.

Haak regelde een contract bij Feyenoord. "Op een avond kwam hij bij ons thuis. Mijn ouders waren niet lang geremigreerd naar Suriname en ik woonde bij mijn oudste zus Helga in Delft. De hele familie was opgetrommeld en iedereen zat rond de tafel. Toen kwam het contract van Feyenoord op tafel: 100.000 gulden vijf jaar lang! Ik leefde op 25 gulden zakgeld per week, dus dit was ongekend veel geld voor mij."

Na een kort overleg tekende hij. "Ik keek Roy (zijn broer) aan en zei: ’ik weet niet precies wat er allemaal wordt gezegd en op papier staat, maar ik ga zo weer naar binnen en ik ga dat contract tekenen!’ Het kwam ook allemaal goed, Wim Jansen en Guus Haak hadden het goed verzorgd. De hele familie natuurlijk trots. Toen ik tekende in De Kuip waren ze er allemaal bij en we hebben nog een foto dat mijn broers en zussen mij met z’n allen optillen."

Lees meer:
0 reacties