Biseswar speelt bij amateurs: "Volle Kuip of 50 man maakt niks uit"

Diego Biseswar
Diego Biseswar Foto: © Pro Shots

Diego Biseswar kende een lange carrière. Bij het grote publiek werd de vleugelflitser bekend bij Feyenoord, later groeide hij ook nog uit tot een held bij het Griekse PAOK. Inmiddels is hij op zijn 35e neergestreken bij SteDoCo in de 3e divisie waar hij nog altijd geniet van het spelletje.

Afgelopen zomer kon hij assistent-trainer worden bij PAOK, maar ook Almere City FC, PEC Zwolle en Fortuna Sittard meldden zich om hem als speler te halen. Toch sloeg hij het af. Tegenover Brabants Dagblad zegt hij hierover het volgende. "Ik wilde liever in het buitenland blijven, maar er kwam niet echt iets voorbij waarvan ik dacht: daar móét ik heen. Daarna waren de teams in de eredivisie al gevuld en was er geen plek meer voor mij. En je weet hoe het in Nederland werkt, hè. Als je de 35 bent gepasseerd, ben je eigenlijk al te oud. Het helpt ook niet dat ik zo lang in het buitenland heb gezeten, maar ach: je hoort mij niet klagen".

In 2019 scoorde hij nog twee keer tegen Ajax. Biseswar blikt terug: "Dat zijn mooie herinneringen, zeker die bekerfinale. En toen we voor het eerst in 34 jaar kampioen werden, was het één groot feest in Thessaloniki. Ik mis nu vooral het lekkere weer in Griekenland", stelt Biseswar. Sinds januari voetbalt de Amsterdammer bij SteDoCo in de derde divisie en ook nog in de zaal bij FCK/De Hommel. Die combinatie is aantrekkelijker dan voetballen in de eerste divisie. Biseswar wil echter verder. "Ik heb de ambitie om trainer te worden, maar vind het ook leuk om bij ESPN te analyseren. En ik blijf genieten van het zelf voetballen, het maakt me niet of ik in een volle Kuip speel of voor 50 mensen. Dit halfjaar zoek ik uit wat ik écht wil in de toekomst", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties