Einde seizoen voor Justin Bijlow, Feyenoord zoekt nieuwe keeper

Justin Bijlow
Justin Bijlow Foto: © Pro Shots

Justin Bijlow staat de komende weken aan de kant. De doelman liep tegen Partizan Belgrado een blessure op, die hem een lange tijd aan de kant houdt. Woensdag wordt duidelijk of hij geopereerd moet worden.

Tijdens het Conference League-duel met Partizan Belgrado raakte Bijlow geblesseerd. In eerste instantie leek het mee te vallen, maar later bleek dat het een zware kwetsuur aan het gewricht is. Een blessure die hem eerder al maandenlang aan de kant hield, weet Voetbal International. Destijds werd hij vervangen door Nick Marsman en kostte het Bijlow maanden voor hij weer terug bij de selectie was. Bijlow ondergaat woensdag een second opinion waaruit moet blijken of hij een operatie nodig heeft. Het staat vast dat hij wekenlang is uitgeschakeld.

"Blessures komen nooit gelegen, maar die van Bijlow al helemaal niet", schrijft Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam op VI. "Feyenoord heeft nu de beslissende fase van de competitie en de Conference League aanbreekt nog drie keepers over: Ofir Marciano en de jongelingen Thijs Jansen en Tein Troost. Marciano, Israëlisch international, is voorlopig eerste keeper in De Kuip, maar intern is het wel code rood. De scouting speurt koortsachtig naar een ervaren doelman als back-up voor Marciano. Stel dat de stand-in voor Bijlow ook nog geblesseerd raakt; de club wil de verantwoordelijkheid dan niet in handen leggen van de twee jonge keepers.

"Probleem is: vind nu nog maar een doelman", vervolgt Krabbendam. "Clubloze keepers zijn ook moeilijk te vinden. In Frankrijk zit Yoan Cardinale zonder werkgever, ex-speler van Nice. Geen grote doelman, letterlijk en figuurlijk, wel talentvol. In die categorie zal Feyenoord het moeten zoeken. Precies zoals Ajax op de proppen kwam met Przemyslaw Tyton als vervanger van de geblesseerde Remko Pasveer. Al hadden de Amsterdammers de Champions League-ervaring van Andre Onana nog op de bank."

"Maar behalve voor Feyenoord, is de blessure van Bijlow vooral een kleine ramp voor de doelman zelf. Het zit hem niet mee. Hij is al bezig aan een wisselvallig seizoen, waarin hij een aantal schoonheidsfoutjes maakte en dan komt deze kwetsuur en mogelijke operatie er nog overheen. Zonder dat hij er iets aan kan doen, miste Bijlow in de vier jaar dat hij nu eerste doelman is bij Feyenoord bijna de helft van het aantal duels dat hij had kunnen spelen."

50x je inzet bij winst Feyenoord

Feyenoord wint Conference League voor 50.00 (!) keer je inzet!

Wint Feyenoord de Conference League ten koste van AS Roma? Als nieuwe speler krijg je bij BetCity nu maar liefst 50 keer je inzet voor een overwinning van Feyenoord. Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 34 79 83
2 PSV 34 44 81
3 Feyenoord 34 42 71
4 FC Twente 34 18 68
5 AZ 34 20 61
Bekijk de hele stand