Bijlow eerste keeper bij Oranje? "Dan ontwikkel je je ook niet"

Justin Bijlow bij het Nederlands Elftal
Justin Bijlow bij het Nederlands Elftal Foto: © Pro Shots

Justin Bijlow wordt niet de eerste doelman van het Nederlands elftal op het Europees kampioenschap. Dat is de verwachting van Frans Hoek. De voormalig keeperstrainer van het Nederlands elftal verwacht dat Bart Verbruggen de eerste keuze is.

"Als ik kijk naar mijn eigen criteria, dan is Verbruggen de meest logische keuze. Hij is heel allround. Dat wil zeggen dat hij een goede bijdrage kan leveren aan de opbouw, maar dat hij ook gewoon zijn doel goed kan verdedigen", vertelt Hoek bij de NOS.

"Als ik kijk naar Flekken, dan is hij van de drie veruit de beste opbouwer. Maar in puur het doel verdedigen, zijn Verbruggen en Bijlow beter. Bijlow is ook allround, maar zijn blessures zitten hem in de weg. En als je niet speelt, ontwikkel je je ook niet", vervolgt Hoek, die denkt dat de leeftijd van Verbruggen niet voor twijfel zorgt bij bondscoach Ronald Koeman. Hij is de jongste van de drie, maar dat hoeft niets te zeggen.

"Hij heeft een ervaren en goede verdediging voor zich, met daarin ook spelers die oog voor anderen hebben", aldus Hoek. "Hij is een natuurtalent. Nu moet hij de potentie omzetten in prestaties. Dan kan het best zijn dat hij de volgende wordt waar Oranje lang op kan bouwen à la Edwin van der Sar."

Lees meer:
0 reacties