"Bij Feyenoord moest ik veel meer eten, ik had calorieën nodig"

Thomas Beelen, Yankuba Minteh en Lutsharel Geertruida
Thomas Beelen, Yankuba Minteh en Lutsharel Geertruida Foto: © BSR Agency

Thomas Beelen is de verrassing van dit seizoen bij Feyenoord. De centrale verdediger noemt zijn fysieke ontwikkeling als belangrijkste reden.

"Ik was bij PEC Zwolle een lange, dunne bonenstaak, tegenwoordig heb ik veel meer body", vertelt Beelen in gesprek met Voetbal International. "Maar mijn probleem is dat ik snel afval en moeilijk aankom. Na een vakantie stap ik dunner uit het vliegtuig dan dat ik erin stapte. Misschien is de helft van Nederland hier jaloers op, maar zelf had ik ’t toch liever andersom gezien. Ik móét fysiek sterker worden en in de periode dat ik niet speelde, lukte dat vrij goed."

Bij Feyenoord kwamen ze meteen in actie en stelde voor hem een voedingsschema op. "Uit onderzoek bij Feyenoord kwam naar voren dat ik gewoon veel meer moest eten, ik had calorieën nodig. Ik heb ’t geweten. Bij de club noemen ze dat een bulkperiode. Ik kreeg schema’s mee met hoeveel ik van wat moest eten en at me ook suf, soms zó veel, dat ik ’s avonds nog tegen heug en meug nog wat zat weg te werken."

"Maar ik werd wél sterker", vervolgt de centrale verdediger. "Alleen: nu ik speel, val ik weer sneller af. Desondanks ben ik wel zwaarder. Dik twee jaar geleden woog ik 69 kilo, nu zit ik al wel rond de tachtig. Maar ja, als ik dan kijk hoe stevig die verdedigers in de Premier League op hun benen staan, móét er bij mij nog wel wat massa bij. Mijn atletisch vermogen en intelligentie zorgden ervoor dat ik in de Keuken Kampioen Divisie de meeste persoonlijke duels wel kon winnen, alleen red je het daarmee niet op het hoogste niveau."

Lees meer:
0 reacties