"Bij Feyenoord genieten ze ervan dat er onrust is bij andere clubs"

Arne Slot
Arne Slot Foto: © Pro Shots

Het heeft er alle schijn van dat Gijs Smal het komende seizoen bij Feyenoord speelt. De overstap maakte veel los in Enschede. Tijmen van Wissing geeft in De Oosttribune van RTV Oost aan wat zijn visie is op de situatie.

Gijs Smal werd in eerste instantie uitgefloten door zijn eigen fans. Daarna speelde hij echter zo goed dat het snel was afgelopen met de fluitconcerten. “Hij kreeg een fluitconcert en dat had hij ook verwacht. Vrijdag zat hij op het balkon en toen kwam het nieuws naar buiten. Je weet hoe Arne Slot is, die fluistert dan even wat journalisten in. Je kan het niet met zekerheid zeggen dat het vanuit hem komt, maar je kunt er een beetje vanuit gaan dat het zo is gegaan. In ieder geval gaat het in Rotterdam zo.”

Van Wissing denkt dan ook dat Feyenoord blij is met deze onrust. “Bij Feyenoord genieten ze enorm van dat er onrust is bij andere clubs en zeker bij concurrenten als FC Twente. Inzake met Zerrouki is dat ook zo gebeurd. Je weet hoe dat gaat. Ik heb van meerdere spelers ook wel gehoord dat ze gek worden gebeld door mensen uit Rotterdam. Zerrouki is ook weleens benaderd of hij niet op de Coolsingel wil staan. Dat soort toontjes slaan ze dan aan in Rotterdam.”

De journalist geeft aan dat Smal contact heeft gezocht met technisch directeur Arnold Bruggink. Die zou vervolgens geïnstrueerd hebben aan Smal dat hij contact moest zoeken met trainer Jospeh Oosting. “Toen hebben ze er natuurlijk over gehad wat ze kunnen verwachten. Die dynamiek kwam los op sociale media. Oordopjes mee of niet. Bij de opstelling werd zijn naam al genoemd, toen was er een fluitconcert en bij de eerste balcontacten was dat zo en daarna heeft hij zijn beste veertig minuten van het seizoen gehad”, besluit hij.

Lees meer:
0 reacties