"Bij Ajax of Feyenoord verkoop je het stadion zeker uit, bij PSV niet"

Feyenoord-fans met vlaggen in De Kuip
Feyenoord-fans met vlaggen in De Kuip Foto: © Pro Shots

Telstar speelt donderdagavond in het bekertoernooi tegen PSV. De club uit de Keuken Kampioen Divisie gaat dan op bezoek in het Philips Stadion, dat leeg zal blijven vanwege de coronamaatregelen.

Naast de sportieve waarde had het bekertoernooi Telstar ook financieel wat op kunnen leveren, maar dat is nu niet het geval. "Het is moeilijk om te zeggen hoeveel de wedstrijd ons had kunnen opleveren mét publiek", zegt commercieel directeur Natascha van Grinsven in gesprek met het Noordhollands Dagblad.

"Bij Ajax of Feyenoord weet je zeker dat het stadion uitverkoopt, bij PSV niet", vervolgt Van Grinsven. "We hadden gehoopt dat de stadions vanaf deze week weer open zouden gaan. We spelen zondag voor de competitie tegen Jong Ajax. Die wedstrijd verkoopt thuis altijd uit. Mensen in de regio willen dat graag zien. We lopen deze week dus twee keer een mooi bedrag mis."

Spakenburg hield twee jaar geleden maar liefst 250.000 euro over aan de uitwedstrijd tegen Ajax in de Johan Cruijff ArenA. "Ja, dat heeft ons een leuk 'zakcentje' opgeleverd", erkent penningmeester Bert Beekhuis van Spakenburg. "Een buffer die we in coronatijd heel goed hebben kunnen gebruiken om gaatjes mee te dichten, waardoor we nu nog altijd kerngezond zijn. Tweeënhalve ton? Dan kom je aardig in de buurt, ja."

De ArenA was destijds helemaal uitverkocht. "We hadden het geluk dat Ajax toen net helemaal 'hot' was, na het Europese succes in het seizoen ervoor. Voor competitie- en Champions League-wedstrijden was het onmogelijk om een los kaartje te bemachtigen. Dit was voor veel mensen een uitgelezen mogelijk om Ajax eens live aan het werk te zien", aldus Beekhuis.

Spakenburg verloor in de vorige ronde juist van Telstar en loopt dus een trip naar Eindhoven mis. "Sportief gezien was het fantastisch geweest om - na Ajax-uit - twee jaar later ook in Eindhoven te mogen spelen", meent Beekhuis. "Al is het natuurlijk wel heel anders nu, zonder publiek in een leeg stadion. Financieel gezien had het ons dus ook niet veel opgeleverd, los van de premie die je krijgt voor het bereiken van de achtste finale dan."

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 34 79 83
2 PSV 34 44 81
3 Feyenoord 34 42 71
4 FC Twente 34 18 68
5 AZ 34 20 61
Bekijk de hele stand