Bert Konterman: "In het begin had ik een schurfthekel aan hem"

Bert Konterman
Bert Konterman Foto: © Pro Shots

Bert Konterman werd kampioen met Feyenoord met een fraai elftal. Toch is er één speler bij met wie hij het absoluut niet kon vinden: Julio Ricardo Cruz. Tegenover ELF doet Konterman zijn verhaal over de Argentijn.

Konterman vertelt over de aanval van Feyenoord rond de eeuwwisseling: "Voorin hadden we Julio Ricardo Cruz. Ik zeg je eerlijk: in het begin had ik een schurfthekel aan hem. Hij had het talent van Marco van Basten, maar hij had niet zo vaak zin. Dat is nogal een uitspraak, ja. Maar Julio was zó goed. Geniaal! Dat hij het zo verkwanselde, daar kon ik in het begin moeilijk mee omgaan. Hij had doordeweeks geen zin, maar liet het in tegenstelling tot Romario ook in het weekend niet zien. Trainer Leo Beenhakker moest hem wakker schudden voordat een van ons hem een rotschop had gegeven. Niet veel later begon hij te excelleren."

Cruz speelde voordat hij in Rotterdam neerstreek bij Banfield en River Plate in zijn geboorteland Argentinië. Na Feyenoord floreerde de spits nog bij Bologna en Internazionale om in 2010 bij SS Lazio een punt te zetten achter zijn imposante loopbaan.

Lees meer:
0 reacties