Bernard Schuiteman vertrekt bij Feyenoord en vindt nieuwe uitdaging

Bernard Schuiteman
Bernard Schuiteman Foto: © VoetbalTijd

Bernard Schuiteman stopt als scout bij Feyenoord, hij heeft een nieuwe uitdaging gevonden als hoofdverantwoordelijke voor de voetbaltak van FC Den Bosch, zo meldt de club op haar officiële website.

De Nederlander is nu nog Head of European Recruitment bij Urawa Red Diamonds in Japan, met wie hij afgelopen zomer de Aziatische Champions League won. Schuiteman begint op 10 april aanstaande aan zijn klus als technisch directeur bij de Bossche eerstedivisionist.

Schuiteman wordt bij FC Den Bosch verantwoordelijk voor alle activiteiten op het sportieve vlak en voor de sportieve koers van de club. Die behelst het betaald voetbal, de scouting, de jeugdopleiding en de aansturing van de staf en het kader binnen deze domeinen. Tot de kerntaken van Schuiteman behoren de samenstelling van de A-selectie en het in goede banen leiden van transfers. Schuiteman, die een jarenlange ervaring in scouting en recruitment heeft, gaat zich daarnaast bezighouden met het ontdekken en (door) ontwikkelen van talent en de instroom van spelers uit de eigen jeugdopleiding naar het eerste team.

Na zijn actieve spelerscarrière bleef Schuiteman werkzaam in het betaalde voetbal. Schuiteman, die beschikt over het op één na hoogste trainersdiploma, bekleedde diverse (hoofd)scouting functies bij FC Twente, Rapid Wien, Manchester United, Wolverhampton Wanderers en Feyenoord, de club waar hij als speler zijn grootste successen beleefde.

Lees meer:
0 reacties