Berghuis vertrok naar concurrent: "Ze zien hem als een judas"

Steven Berghuis
Steven Berghuis Foto: © Pro Shots

In Panenka lichten Hidde van Warmerdam en Sjoerd Mossou elke week een Nederlandse voetballer of trainer uit. Deze week is Steven Berghuis onderwerp van gesprek, die in 2021 de veelbesproken overstap maakte van Feyenoord naar Ajax.

De overstap ging zoals te verwachten viel niet in goede aarde bij de supporters in Rotterdam. Sjoerd Mossou blikt hierop terug. "Ik vond het wel getuigen van lef en dapperheid. Dat je dat in deze tijd van opgefokt gedoe gewoon durft. Ik weet dat ze dat in Rotterdam allemaal verschrikkelijk vonden en dat ze hem zien als een judas en wegloper, maar je hebt wel ballen als je dat doet. Toch? En dan is het mooi tragisch dat het dan vervolgens helemaal verkeerd uitpakt. Ik geloof niet dat Berghuis ooit spijt heeft gehad van zijn overstap naar Amsterdam, wel dat hij nooit met Arne Slot heeft gewerkt”, aldus Mossou.

Ook ziet hij dat Berghuis een opmerkelijke speler is, met eigen trekjes. "Ik ben blij dat we in de eredivisie nog zulke spelers als Berghuis hebben. Hij is een speler met een mooie, soms wat trage stijl die doet denken aan de jaren negentig, maar ik kijk altijd graag naar hem. Hij legt de lat ook altijd hoog voor ons journalisten, maar ook voor trainers en medespelers. Als ik dan een kritische noot mag maken, dan kan hij wel eens kortsluiting hebben", besluit Mossou.

Lees meer:
0 reacties