Berghuis-vertrek goed voor Feyenoord: "Geen echte vedettes meer"

Steven Berghuis wordt toegeschreeuwd door de fans van Ajax
Steven Berghuis wordt toegeschreeuwd door de fans van Ajax Foto: © Pro Shots

Steven Berghuis maakte afgelopen zomer de overstap van Feyenoord naar Ajax. Jan Everse stelt dat beide ploegen er beter van geworden zijn.

"Bij Feyenoord draaide alles om hem. Hij werd bij elke aanval gezocht. Dat is nu niet zo", stelt Everse in gesprek met de NOS. "Bij Ajax heeft hij veel meer goede spelers om zich heen. Hij is niet meer de beste speler van zijn team. Hij speelt ook veel simpeler dan in zijn tijd bij Feyenoord. Het verantwoordelijkheidsgevoel was te groot bij Feyenoord."

"Bij Feyenoord zag je dat hij geïrriteerd raakte over zijn medespelers als die hem een foute pass gaven. Dan ging hij met zijn hoofd schudden en schelden op zijn medespelers. Dat heeft hij bij Ajax niet. Daar gaat hij zelf ook beter van voetballen. Erg goed voor zijn ontwikkeling", vervolgt de oud-voetballer van beide clubs.

In Rotterdam was veel woede over de transfer, maar achteraf zullen de fans toch inzien dat het ook voor de ploeg van Arne Slot een verbetering is geworden. "Feyenoord heeft natuurlijk ook veel goede spelers erbij gekregen en een trainer met een andere visie. Dat pakt goed uit. Ze hebben geen echte vedettes meer, ze hebben een elftal dat goed werkt. Daarnaast is Ajax beter geworden door de komst van Berghuis."

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal start de EK-kwalificatiecampagne vrijdagavond met een zware uitwedstrijd tegen vicewereldkampioen Frankrijk. Weet Oranje te winnen in Parijs? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Voor bestaande spelers is er ook een mooie actie bij BetCity. Stort 20 euro en kreeg een Free Bet van 5 euro voor Frankrijk - Nederland! Claim hier de bonus!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
2/04
Sparta Rotterdam
14:30
Feyenoord
zo
9/04
Feyenoord
20:00
RKC Waalwijk
zo
16/04
SC Cambuur
14:30
Feyenoord
zo
23/04
Feyenoord
16:45
FC Utrecht
zo
7/05
Excelsior
14:30
Feyenoord
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 26 34 61
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
Bekijk de hele stand