Berghuis: "Van der Gijp is de domste met de dingen die hij zegt"

Steven Berghuis in de Klassieker tegen Feyenoord
Steven Berghuis in de Klassieker tegen Feyenoord Foto: © Pro Shots

In de aanloop richting Klassieker ging het veel over Steven Berghuis. Na afloop maakte de middenvelder van zijn hart geen moordkuil en haalde hij vooral uit naar Het Algemeen Dagblad, Jinek en René van der Gijp.

Direct na afloop van de wedstrijd reageerde Berghuis over de ophef rondom hem. "Dat is door de media ook lekker aangewakkerd in allerlei berichten", geeft Berghuis aan bij ESPN. "Ik heb heel verstandige mensen aan het woord gehoord, maar ik heb ook heel domme mensen gehoord. René van der Gijp is de domste met de dingen die hij zegt."

"Bij het Algemeen Dagblad werken ook wel verstandige mensen met kinderen en een gezin", gaat Berghuis verder. "Zij vinden het verstandig om een foto van mij in een Ajax-shirt schreeuwend op de cover te zetten. Zou dat helpen denk je in Rotterdam? Deze week heeft veel impact gehad op mij en mijn familie. De media en vooral zulke mensen met zo'n groot bereik moeten wel nadenken voor ze wat zeggen. Vandaag in het stadion was gewoon prima. Fluiten is oké, een paar spreekkoren is oké. Maar mensen worden zo opgehitst door de media. Dat heeft echt veel impact."

"Bij het Algemeen Dagblad werken ook wel verstandige mensen met kinderen en een gezin"
Steven Berghuis

De reacties in het stadion waren volgens de middenvelder prima. "Ze zijn teleurgesteld dat ik hier weg ben gegaan en deze keuze heb gemaakt. Dat mag ook. Die rivaliteit is goed", zei Berghuis daarover. "Hoe veel mensen keken uit naar deze wedstrijd? Met name door mijn stap die ik heb gezet. Een prachtig affiche en die rivaliteit die daarbij komt kijken. Maar er komen zoveel domme mensen aan het woord die zoveel mensen ophitsen. Dat blijft maar doorgaan.

"Ik heb zoveel berichten doorgestuurd gekregen. Niet alleen ik, maar ook mijn familie en zelfs mijn oma. Dat wordt door social media allemaal gecreëerd en door dingen als een cover van het AD, Van der Gijp of Jinek die een tweet de wereld instuurt dat de Klassieker om leven en dood gaat. Waarom moet je die bewoording gebruiken? Denk even een beetje na", besluit de Ajacied.

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal start de EK-kwalificatiecampagne vrijdagavond met een zware uitwedstrijd tegen vicewereldkampioen Frankrijk. Weet Oranje te winnen in Parijs? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Voor bestaande spelers is er ook een mooie actie bij BetCity. Stort 20 euro en kreeg een Free Bet van 5 euro voor Frankrijk - Nederland! Claim hier de bonus!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
2/04
Sparta Rotterdam
14:30
Feyenoord
zo
9/04
Feyenoord
20:00
RKC Waalwijk
zo
16/04
SC Cambuur
14:30
Feyenoord
zo
23/04
Feyenoord
16:45
FC Utrecht
zo
7/05
Excelsior
14:30
Feyenoord
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 26 34 61
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
Bekijk de hele stand