Berghuis open over pikante overstap: "Veel aan Van Persie gehad"

Steven Berghuis
Steven Berghuis Foto: © Orange Pictures

Steven Berghuis is in gesprek met Voetbal International open geweest over zijn transfer van Feyenoord naar Ajax. De 30-jarige aanvaller geeft aan dat het een 'heftige periode' is geweest.

"Zeker de laatste jaren is er veel over mij gezegd en geschreven, maar ik heb ermee leren omgaan. Dat geeft veel rust. Je krijgt steeds beter in de gaten hoe het werkt en wat voor jou het beste is. Dat is prettig. Ik maak me niet meer zo snel druk. Ik heb door de jaren heen natuurlijk wel het één en ander meegemaakt", doelt Berghuis op zijn pikante overstap.

Hij heeft geleerd om dingen te relativeren, zo geeft hij aan. "Ik heb overal geknokt voor mijn plek. Mijn passie voor voetbal houdt me overeind. In moeilijke periodes, na een teleurstellende wedstrijd, altijd en overal. Dan ga ik de volgende dag trainen en denk ik: Lekker, er staat weer een nieuwe wedstrijd voor de deur. Ik heb dit al een miljoen keer gedaan, de volgende keer zal het weer beter gaan. Dat vertrouwen in mezelf heb ik opgebouwd.'

Daarbij heeft Berghuis veel gehad aan Robin van Persie. "Deze voortgang is langzamerhand tijdens mijn carrière gegroeid. Het hangt ook af van de mensen die je tegenkomt op je pad. Ik heb zoals bekend bij Feyenoord heel veel aan Robin van Persie gehad. Ik heb geleerd van mensen van wie ik zag hoe zij hun sport beleven en daarmee omgaan. Bij Feyenoord heb ik een mindere tijd meegemaakt, maar ook heel mooie tijden."

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal start de EK-kwalificatiecampagne vrijdagavond met een zware uitwedstrijd tegen vicewereldkampioen Frankrijk. Weet Oranje te winnen in Parijs? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Voor bestaande spelers is er ook een mooie actie bij BetCity. Stort 20 euro en kreeg een Free Bet van 5 euro voor Frankrijk - Nederland! Claim hier de bonus!

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal start de EK-kwalificatiecampagne vrijdagavond met een zware uitwedstrijd tegen vicewereldkampioen Frankrijk. Weet Oranje te winnen in Parijs? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Voor bestaande spelers is er ook een mooie actie bij BetCity. Stort 20 euro en kreeg een Free Bet van 5 euro voor Frankrijk - Nederland! Claim hier de bonus!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
2/04
Sparta Rotterdam
14:30
Feyenoord
zo
9/04
Feyenoord
20:00
RKC Waalwijk
zo
16/04
SC Cambuur
14:30
Feyenoord
zo
23/04
Feyenoord
16:45
FC Utrecht
zo
7/05
Excelsior
14:30
Feyenoord
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 26 34 61
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
Bekijk de hele stand