Berghuis: "Bij Feyenoord had ik de doelstelling: het buitenland"

Steven Berghuis
Steven Berghuis Foto: © Orange Pictures

Steven Berghuis ziet een transfer naar het buitenland niet meer zitten. De 31-jarige voormalig Feyenoorder, inmiddels actief voor Ajax, heeft een overstap naar een andere competitie uit zijn hoofd gezet.

"Of ik nog naar het buitenland wil? Ik denk het niet. Ik moet zeggen dat ik dat soort doelstellingen iets te laat had. Ik kwam laat door, van Twente naar VVV en naar AZ. Toen maakte ik pas een beetje het verschil en was ik een jaar of 23", vertelt Berghuis in het Ziggo Sport-programma Inside Ajax. Uiteindelijk koos hij voor Watford, waar het niet lekker liep.

Feyenoord huurde de aanvaller en in Rotterdam werd Berghuis direct landskampioen. De Rotterdammers namen hem vervolgens definitief over. "Feyenoord betekende geen stap terug qua club, want ik vind Feyenoord groter dan Watford, maar de competitie is natuurlijk wel kleiner. Bij Feyenoord had ik de doelstelling: ik wil naar het buitenland, Champions League spelen en meedoen om de prijzen. Die club kwam niet, Ajax wel. Toen heb ik die stap gezet", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties