Benita over Feyenoord-rechtsback: "Ik ben voetballend wat beter"

Mimeirhel Benita
Mimeirhel Benita Foto: © Pro Shots

Mimeirhel Benita begon als rechtsbuiten, maar heeft als rechtsback een plaatsje in de Feyenoord-selectie afgedwongen. De 18-jarige Benita maakte zelfs al minuten in de Conference League namens de Rotterdammers. Wat zijn favoriete positie nu is?

"Rechtsback", antwoordt Benita gedecideerd tegenover ELF Magazine. "Ik speelde vroeger altijd rechtsbuiten, maar ben sinds een jaar een plekje naar achter geschoven. Dat bevalt me eigenlijk heel goed. Ik heb in het afgelopen jaar meer bereikt dan de seizoenen ervoor. Waarom ik op de rechtsbackpositie ben beland? Ik heb het zelf gevraagd."

"Soms mis ik de aanvallende kansen wel, maar bij Feyenoord speelt de rechtsback altijd hoog", gaat Benita verder. "Ik kom dus nog steeds vaak in aanvallende posities. Daar kan ik mijn actie inzetten, een voorzet geven of zelf proberen te scoren. Het enige verschil is dat ik nu moet omschakelen om te verdedigen, maar dat vind ik niet erg."

Benita weet wat hij aan Feyenoord 1 kan toevoegen. "Voetballend vermogen op de rechtsbackpositie. Nu staat Lutsha (Lutsharel Geertruida, red.) vaak rechtsback. Hij is ook goed aan de bal. Marcus Pedersen iets minder. Ik denk dat ik voetballend wat verder ben."

"In plaats van de bal naar voren schieten houd ik meer rust en zoek ik de voetballende oplossing. Misschien passeer ik eerst een paar mannetjes oom dan de vrije man te vinden. Nog steeds beter dan de bal naar voren peren, toch?", aldus Benita.

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal start de EK-kwalificatiecampagne vrijdagavond met een zware uitwedstrijd tegen vicewereldkampioen Frankrijk. Weet Oranje te winnen in Parijs? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Voor bestaande spelers is er ook een mooie actie bij BetCity. Stort 20 euro en kreeg een Free Bet van 5 euro voor Frankrijk - Nederland! Claim hier de bonus!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
2/04
Sparta Rotterdam
14:30
Feyenoord
zo
9/04
Feyenoord
20:00
RKC Waalwijk
zo
16/04
SC Cambuur
14:30
Feyenoord
zo
23/04
Feyenoord
16:45
FC Utrecht
zo
7/05
Excelsior
14:30
Feyenoord
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 26 34 61
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
Bekijk de hele stand