Been voorspelt: "Ik acht NEC zeker niet kansloos tegen Feyenoord"

Mario Been
Mario Been Foto: © Pro Shots

Feyenoord gaat komend weekend strijden voor de bekerwinst. De Rotterdammers nemen het op tegen NEC. Een mooie finale voor Mario Been, die een band heeft met beide clubs.

Been is lovend over de Nijmeegse ploeg en dan vooral over trainer Rogier Meijer. "Ik had niet verwacht dat NEC het dit seizoen zo goed zou doen, want ik had aanvankelijk niet zo’n hoge pet op van deze selectie", is hij eerlijk tegenover De Gelderlander. "Rogier verricht ontzettend goed werk. Hij heeft echt een eenheid van het elftal gemaakt en hij laat de spelers herkenbaar en aanvallend voetbal spelen."

"Ik acht NEC zeker niet kansloos tegen Feyenoord", voorspelt de analist. "NEC heeft het in de voorbije wedstrijden goed gedaan in De Kuip. Maar als Feyenoord hetzelfde niveau haalt als tegen Ajax (6-0 zege, red.) wordt het een lastig verhaal", aldus Been. Zelf zal hij alleen nog als analist terugkeren bij in het stadion van NEC. "Ik heb nooit met NEC gesproken over een terugkeer in welke functie dan ook. Ik denk niet dat ik dat moet willen."

"De prestaties van vijftien jaar geleden ga ik normaliter nooit meer evenaren", doelt Been op de zege op Dinamo Boekarest in de voorrondes van de UEFA Cup. "Stel het gaat slecht, dan vervagen de mooie herinneringen. Ik sta nu voor altijd in de geschiedenisboeken als de trainer die Europees voetbal heeft gehaald met NEC en heeft overwinterd. Dat is me veel meer waard.”

Lees meer:
0 reacties