Been: "Shirt van Ajax werkt voor Feyenoord als rode lap op een stier"

Feyenoord juicht na de 3-0 tegen Ajax
Feyenoord juicht na de 3-0 tegen Ajax Foto: © Pro Shots

Daar waar Mario Been in het verleden voetballer was en later trainer, verdient hij tegenwoordig de kost als analist bij ESPN. De geboren en getogen Rotterdammer heeft nog altijd een zwak voor Feyenoord, de club die hij trainde en waar hij daarvoor speler was.

Been vertelt tegenover Voetbal International het volgende. "Ik had de eer om donderdag FC Volendam-Feyenoord te doen bij ESPN (0-0, red.). Toen dacht je tijdens de Klassieker: ‘hè, is dit hetzelfde Feyenoord wat ik donderdag heb gezien?’ Ze knalden erop en dat shirt werkt dan als een rode lap op een stier. Het was echt fantastisch hoe ze speelden”, zo zegt hij.

Been geeft zijn analyse over Feyenoord en Ajax. "Normaal gesproken moet Feyenoord het tegen Ajax van het fysieke hebben en hard werken. Dan komt er misschien een resultaat uit. Dit jaar was het alleen eerder in Amsterdam al een eclatante 0-4 en nu ben je ook weer voetballend en fysiek veel beter." Over Ajax zegt hij het volgende. "We weten wel wat daar aan de hand is. Het vertrouwen is broos, zogenaamde topspelers als Berghuis, Brobbey en Henderson, waren er niet bij. Al met al had het niet uitgemaakt met wie ze gespeeld hadden, want dit Feyenoord wilde maar één ding en dat is een geweldige prestatie neerzetten”, zo besluit hij.

Lees meer:
0 reacties