Been: "Als iedereen naar links ging, ging hij juist naar rechts"

Mario Been
Mario Been Foto: © Orange Pictures

Mario Been is net als de jarige Willem van Hanegem een echte Feyenoorder. In zijn jonge jaren mocht Been wel eens overnachten in huize Van Hanegem, iets waar hij nog wel eens aan terugdenkt.

In een interview met De Volkskrant ter gelegenheid van de 80e verjaardag van De Kromme, blikt been terug op zijn jonge jaren als prof bij Feyenoord. "Willem dacht altijd anders dan wij. Als wij blij waren dat we een goal hadden gemaakt, had hij weer zaken gezien die niet goed waren gegaan. Waarom zeg je nooit iets aardigs tegen me?’, vroeg Been zich hardop af. ‘Dan zei Willem: pas als ik niks meer tegen je zeg, moet je je zorgen gaan maken. Willem is uniek. Als iedereen naar links ging, ging hij juist naar rechts."

Been ziet dat Van Hanegem zeer nuttig was. "Voor mij was hij vooral de vertolker van de simpelheid van het voetbal. De bal inspelen op het goede been en op de juiste snelheid, dat soort zaken. Gewoon, van A naar B. Het is moeilijk om nu nog iemand te bedenken die op hem lijkt als voetballer. Ja, dan hoor ik weleens dat het voetbal zoveel sneller is geworden. Dat hij tegenwoordig niet had meegekund. Lulkoek. Het is ook een kwestie van op tijd vertrekken. Hij dacht snel en zag iets eerder dan een ander", vertelt een trotse Been.

Lees meer:
0 reacties