Beelen staat stil bij ontwikkeling: "Heb daar nu profijt van"

Thomas Beelen en Romelu Lukaku
Thomas Beelen en Romelu Lukaku Foto: © Pro Shots

PEC Zwolle-speler Bram van Polen noemde zijn oude teamgenoot Thomas Beelen onlangs een monster. Beelen heeft tegenover de NOS toegegeven dat hij er fysiek op vooruit is gegaan. Ook vertelt Beelen hoe hij dat heeft gedaan.

De verdediger maakte afgelopen zomer de stap van PEC Zwolle naar Feyenoord. Doordat Gernot Trauner kampt met blessureleed staat Beelen nu in de basis. Dit bevalt hem dan ook beter dan een reserverol. "In het begin heb ik veel op de bank gezeten. Die kans is aanwezig als je de overstap maakt van Zwolle naar Feyenoord, maar het is nooit leuk. Ik heb in die periode wel veel geleerd op de trainingen en daar heb ik nu profijt van. Het verschil in kwaliteit is groot tussen Zwolle en Feyenoord."

Wel geeft hij toe dat je soms wat geluk moet hebben om in de basis te komen. "Dat heb ik met de blessure van Gernot. Dat heeft voor mij goed uitgepakt. Op zo'n moment moet je je kans pakken. Dat heb ik gedaan. Sindsdien sta ik er een stuk positiever in." Beelen zat in het begin van het seizoen dan ook bij de ‘breakfast club’, dat is een groep spelers van Feyenoord die voorafgaand aan de training extra werk doet.

Nu doet de verdediger dat echter niet meer. "De laatste periode heb ik dat niet gedaan. Ik zat ook een tijdje in de 'Combat Club', waar we wat vechten en wat boksen. Als je veel wedstrijden gaat spelen, worden dat soort dingen er omheen wat minder. Je moet ook herstellen in de drukke periode die we hebben gehad", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties