Beelen over verandering na overstap: "Andere manier van beleven"

Thomas Beelen tegen Fortuna Sittard
Thomas Beelen tegen Fortuna Sittard Foto: © Pro Shots

Thomas Beelen blikt terug op zijn beginperiode bij Feyenoord waar hij erachter kwam dat hij nog veel te leren had. Arne Slot liet hem onder andere naar topwedstrijden van Manchester City en Arsenal kijken om onder andere patronen in te zien. In gesprek met Voetbal International deelt hij zijn verhaal over de nieuwe manier van leren.

"Terugkijkend op de beginperiode van Beelen bij Feyenoord viel er nog veel te leren. "Alles bij elkaar voelde het wel of ik terug de schoolbanken in moest bij Feyenoord. Veel videobeelden gezien, natuurlijk, maar ik moet van de trainer ook zelf nadenken over de manier hoe we voetballen en wat mijn rol daarbinnen is. “Heb je Manchester City gekeken”, vraagt-ie geregeld. Als ik dan ja zeg, wil hij weten wat ik dan heb gezien. Heb ik op Rúben Dias gelet? Of John Stones. Ook Arsenal krijgen we vaak te zien, omdat dit twee teams zijn die qua voetbal doen wat wij willen doen."

"Ik kijk nog steeds als een liefhebber naar de Champions League, maar onbewust begin ik toch steeds meer te letten op hoe die teams opbouwen. Goede patronen vallen op. Ik weet nog dat ik vorig jaar AS Roma-Feyenoord zat te kijken. De volgende dag bij PEC Zwolle vroeg ik aan Thomas van den Belt of het hem ook was opgevallen hoe vaak Feyenoord toen via Justin Bijlow steeds die driehoekjes maakte in de opbouw. Voor een intuïtieve speler begin ik dus steeds meer na te denken over voetbal. Het is een totaal andere manier van sport beleven dan ik gewend was. Ik koppel het vrije dat ik had, aan het tactische dat ik nu leer."

Lees meer:
0 reacties