Beelen: "Op dit moment voel ik me basisspeler van Feyenoord"

Thomas Beelen in duel met Romelu Lukaku
Thomas Beelen in duel met Romelu Lukaku Foto: © Pro Shots

Thomas Beelen is sinds kort een vaste basisspeler bij Feyenoord. Ondanks dat hij vertrouwen in zichzelf had, erkent hij dat het snel is gegaan.

Dat vertelt de jonge verdediger in de podcast Klein Geloel. "Nee. dit had ik niet verwacht. Misschien dat ik over het hele seizoen aan tien zou kunnen komen. Als je zo'n stap maakt, dan verwacht je niet dat je zoveel in de basis staat. Of ik mij al basisspeler voel van Feyenoord? Ja, op dit moment wel. Als je zoveel wedstrijden achter elkaar speelt."

De verdediger wist echter dat het even kon duren voor hij in de basis zou belanden bij Feyenoord. "Ik heb eerst een gesprek gehad met de trainer. Dan heb je het erover hoe hij mij ziet als speler, wat mijn kwaliteiten zijn en waarin hij denkt dat ik mij kan ontwikkelen bij Feyenoord. Uiteindelijk wordt een beeld geschetst van wat jouw rol kan zijn. En dat is ook redelijk hoe het is gegaan. Het was duidelijk dat Gernot Trauner een streepje voor had op mij, maar ook dat hij hier en daar problemen met zijn fysiek heeft. Ik moest mij zo ontwikkelen, zodat ik er klaar voor was."

Lees meer:
0 reacties