Beelen kijkt ogen uit bij Feyenoord: "Dat is wel een ander niveau"

Quilindschy Hartman en Thomas Beelen
Quilindschy Hartman en Thomas Beelen Foto: © Pro Shots

Thomas Beelen is onder de indruk van de stappen die Feyenoord zet. Dat zegt de verdediger in de podcast Klein Geloel.

Waar Feyenoord jarenlang worstelde sinds het kampioenschap in 2017, gaat het nu al een paar jaar beter. Beelen zegt dat Feyenoord vooruitgang geboekt heeft. "Ik denk dat Feyenoord de laatste jaren hele grote stappen aan het zetten is. Ook voor jonge jongens, dat heb je gezien bij Quilindschy Hartman en Mats Wieffer. Zij maken echt stappen en ontwikkelen zich. Ik zag voor mijzelf ook wel zo'n route weggelegd. Ik had het gevoel dat ik mij bij Feyenoord echt kon ontwikkelen, met de mensen hier."

Ook vertelt hij van wie hij het meeste onder de indruk is en wie zijn leermeesters zijn. "Ik was het meest onder de indruk van Wieffer, die vond ik gelijk goed. Het viel me op dat hij echt goed was. Bij heel de verdediging had ik ook wel het idee: dit is echt een ander niveau. David Hancko en Gernot Trauner zijn twee echt hele goede verdedigers. Als je daar mee op het veld staat en dingen bespreekt, zijn dat de gasten waar ik veel van leer."

Ook verwondert hij zich over de sprongkracht van een andere ploegmaat. "Ayase springt heel hoog, dat is niet normaal. Hij is ook sterk en kan goed afronden. Als hij een kans krijgt, dan hangt die ook wel. Vooral aan het begin dacht ik: dit is wel een ander niveau. Op een gegeven moment groei je daar steeds meer naartoe en word je daar beter in."

Lees meer:
0 reacties