Beelen in Oranje? "Ik heb er ook nog niet echt over nagedacht"

Thomas Beelen
Thomas Beelen Foto: © Pro Shots

Thomas Beelen heeft zich de laatste maanden geweldig ontwikkelt. De verdediger ging in no time van de KKD naar Europese topwedstrijden tegen AS Roma.

Beelen begon dit seizoen op de bank. "Die kans is aanwezig als je de overstap maakt van Zwolle naar Feyenoord, maar het is nooit leuk. Ik heb in die periode wel veel geleerd op de trainingen en daar heb ik nu profijt van. Het verschil in kwaliteit is groot tussen Zwolle en Feyenoord", vertelt hij aan NOS. "En dan moet je soms wat geluk hebben." Daarmee doelt de jonge Harderwijker op de blessure van concurrent Gernot Trauner.

De verdediger is de technische staf, die veel met hem bezig is geweest, erg dankbaar. Beelen hoopt dan ook dat Slot ook volgend seizoen in Rotterdam blijft. "Hij is de trainer die mij haalde. Als een trainer je graag wil hebben, haal je daar vertrouwen uit. Het zou fijn zijn als zo'n goede trainer als hij blijft", legt hij uit. "Dat is voor heel Feyenoord fijn en ook voor mij natuurlijk."

Recent hield Beelen tegen AS Roma zelfs topspits Romelu Lukaku in bedwang. Denkt de 22-jarige stiekem al aan het Nederlands elftal? "Het is nog wat vroeg om het daarover te hebben. Er is ook veel concurrentie op mijn positie", reageert hij bescheiden. "Ik heb er ook nog niet echt over nagedacht. Ik speel pas net bij Feyenoord. Het Nederlands elftal is meer iets voor de toekomst. Al kan het heel snel gaat in de voetballerij. Dat heb ik zelf meegemaakt."

Lees meer:
0 reacties