Beelen: "Ik denk dat ik daardoor gemakkelijker de rust kan bewaren"

Thomas Beelen en Leo Sauer
Thomas Beelen en Leo Sauer Foto: © Pro Shots

Thomas Beelen is na een succesvolle periode sinds afgelopen zomer neergestreken bij Feyenoord. Hoewel de jongeling speelminuten krijgt, moet zijn echte kans nog komen.

De 22-jarige verdediger, die eerder middenvelder was, begon zijn carrière bij de plaatselijke voetbalvereniging, zo laat hij weten aan Hand in Hand. "Ik zal ongeveer vijf jaar oud zijn geweest toen ik begon te spelen bij VV Hierden. Ik kom uit een echte voetbalfamilie. Mijn vader, broer en jongere broertje voetballen ook, dus voor mij was er geen andere sport dan voetbal." Hij werd al jong opgemerkt door FC Twente, waar hij werd opgenomen in de jeugdopleiding. "Ik speelde daar een aantal jaar, tot mijn vijftiende." Toen nam Beelen een opmerkelijk besluit, hij ging een jaar terug naar de amateurs. "Tijdens die periode trainde ik ook mee met PEC Zwolle en al snel wist ik dat ik na dat tussenjaar bij hen terechtkon."

Hoewel hij veel als middenvelder speelde, is hij tegenwoordig verdediger. "Ik denk dat mijn ervaring op het middenveld me helpt als verdediger. Ik denk dat ik comfortabeler aan de bal ben geworden doordat ik jaren als middenvelder heb gespeeld. Ik denk dat ik daardoor gemakkelijker de rust kan bewaren en mijn voetballende kwaliteiten als verdediger kan benutten. Mijn groeispurt kwam ook relatief laat, maar mijn lengte is nu natuurlijk een groot voordeel", besluit de 1,90 meter lange Beelen.

Lees meer:
0 reacties