Babel over oude club: "Ik heb ze ooit vergelijken met Feyenoord"

Ryan Babel
Ryan Babel Foto: © Pro Shots

Ryan Babel kijkt ernaar uit om de verrichtingen van Giovanni van Bronckhorst te zien bij zijn nieuwe club Besiktas. Zelf speelde de voormalig international ook bij Besiktas, dus hij weet wat de oefenmeester kan verwachten.

Babel steekt tegenover De Telegraaf van wal. "De verwachtingen zijn hoog bij grote buitenlandse namen. Dat geldt voor de spelers, maar ook voor de trainers. Fenerbahçe heeft Mourinho binnengehaald. Mooi voor het Turkse voetbal dat Gio er nu ook is. Op dit moment is Besiktas financieel niet heel sterk. Ik vrees dat de club ook spelers moet verkopen om geld vrij te maken. De club heeft moeilijke jaren achter de rug, maar men is aan het bouwen aan een nieuwe ploeg en er zitten grote talenten in de selectie. Het is wel een heel leuke club om coach van te zijn. Het stadion zit in hartje Istanbul, de fans zijn waanzinnig fanatiek en dat wordt vaak gebruikt als een groot thuisvoordeel."

Babel ziet in dat het niet makkelijk wordt voor Gio. "Besiktas is wel een echte topclub in Turkije, traditioneel bij de topdrie. Ik heb ze ooit vergeleken met Feyenoord. Samen met Galatasaray en Fenerbahçe speelt Besiktas altijd om de titel. Als speler moet je ook niet denken dat het hier holiday time is. Je moet echt aan de bak, ook omdat de Turken weten dat buitenlanders, spelers én trainers, goed worden beloond."

Lees meer:
0 reacties