Ayoub over Feyenoord: "Ik heb het gewoon heel goed gedaan daar"

Yassin Ayoub
Yassin Ayoub Foto: © Pro Shots

Yassin Ayoub is terug op de Nederlandse velden. De middenvelder wil vooral weer veel spelen, na zijn matige periode bij Feyenoord en het mislukte verblijf in Griekenland. Bij Excelsior hoopt Ayoub weer belangrijk te kunnen zijn voor zijn elftal.

Ayoub maakte in 2018 de overstap van Utrecht naar Feyenoord. Maar in Rotterdam kwam hij onder Giovanni van Bronckhorst weinig aan spelen toe. "Ik vind het gewoon jammer dat ik geen eerlijke kans heb gekregen. Ik heb het gewoon heel goed gedaan daar. Op het trainingsveld, maar ook in de wedstrijden. De eerste drie wedstrijden die ik speelde weet ik nog als de dag van gisteren. Ik viel in tegen Excelsior, gaf een assist. Ik viel in tegen Heerenveen en ik scoorde en tegen NAC gaf ik tijdens mijn invalbeurt ook een assist. Ik verwachtte minimaal een kans. Ik trainde ook echt goed. Maar ik speelde niet.’

Dat hij helemaal niet mocht spelen tegen zijn oude club FC Utrecht kwam hard aan bij Ayoub. "Er werd toen absoluut niet met me gepraat. Maar ik ben zelf naar Gio toegegaan en ik heb gezegd dat het pijn deed dat ik uitgerekend tegen Utrecht geen minuten kreeg. Je speelt toch tegen je oud-ploeggenoten, je familie is in het stadion. En ik had bewezen van waarde te zijn. Gun me dan die vijf minuten. Ik was tevreden geweest met een paar minuten, dan had hij aan me gedacht. Ik vroeg aan hem of ik iets moest veranderen, maar dat hoefde niet. Hij vertelde dat ik het goed had gedaan, maar dat hij andere keuzes moest maken"

"Maar goed, ik respecteer hem natuurlijk heel erg", zo gaat Ayoub verder. "Het is een heel grote meneer. Misschien vond hij me niet passen bij het spel wat hij wilde spelen met Feyenoord. Maar dan is het heel jammer dat je me wel naar de club haalt. Ik dacht: Dit was mijn kans. En als ik er dan inkom, ga ik er niet meer uit. Ik ken mezelf. Ik ben een strijder."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
zo 21 aug. 2022, 16:45
Eredivisie
RKC Waalwijk -
-
Feyenoord -
za 27 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
FC Emmen -
za 3 sep. 2022, 21:00
Eredivisie
Go Ahead Eagles -
-
Feyenoord -
zo 11 sep. 2022, 16:45
Eredivisie
Feyenoord -
-
Sparta Rotterdam -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 1 3 3
2 PSV 1 3 3
3 AZ 1 2 3
4 Excelsior 1 2 3
5 Ajax 1 1 3
Bekijk de hele stand