Ayase Ueda waarschuwt Slot: "Dan zullen de resultaten uitblijven"

Ayase Ueda
Ayase Ueda Foto: © Pro Shots

Ayase Ueda zette onder trainer Arne Slot goede stappen bij Feyenoord. De Japanner is tegenover Web Sportiva dan ook lovend over de coach, die na dit seizoen aan de slag gaat bij Liverpool.

"Arne heeft een uitzonderlijk hoog niveau van tactische kwaliteit, en dat wordt beloond met een overstap naar Liverpool", zegt Ueda. "Bij Liverpool zal het niveau van de spelers nog hoger zijn, en de tactische eisen van Arne zullen ook hoger worden. Maar als de spelers van Liverpool niet aan zijn eisen kunnen voldoen, zullen de resultaten uitblijven", waarschuwt de spits.

Over Slot wordt vaak gezegd dat hij spelers individueel beter maakt, maar Ueda is het daar in algemene zin niet mee eens: "Ik denk niet dat er in het profvoetbal coaches zijn die individuele talenten ontwikkelen. Het gaat er meer om dat spelers aan de eisen van de coach moeten voldoen in hun spel en resultaten."

"Ze moeten oefenen en proberen om aan die eisen te voldoen. Of een speler groeit, hangt af van hoe hij omgaat met en reageert op de eisen van de coach", denkt Ueda, die niet helemaal tevreden is over zijn seizoen bij Feyenoord. "Ik heb veel fouten gemaakt in het ontvangen van de bal, het gebruiken van het lichaam van de tegenstander, en het maken van tactische keuzes. Dit seizoen speelde ik wat wedstrijden toen Gimenez geblesseerd was, het ging helemaal niet goed, maar de afgelopen vier of vijf wedstrijden heb ik mijn eigen vorm gevonden."

Lees meer:
0 reacties