Ayase Ueda 'vernederd': "Zou aanvoerder iets van moeten zeggen"

René van der Gijp en Johan Derksen begrijpen er niets van dat Ayase Ueda vijf keer moest warmlopen tijdens het duel tussen PSV en Feyenoord, zonder dat hij ook maar een minuut heeft gespeeld. Dat laten zij duidelijk merken in het programma Vandaag Inside.

Van der Gijp steekt van wal: "Ik zag iets wat ik niet begrijp. Die Japanner heeft in de eerste helft twee keer warmgelopen. Dat begrijp ik. Dan is ie een beetje warm als ie in moet vallen, oké. In de tweede helft gaat ie weer twee keer warmlopen. Dat kon ik ook nog wel begrijpen. Wie komt er vier minuten voor tijd zijn dug-out uit? Die Japanner! Toen had ik tegen Slot gezegd: 'Nu kan je het bekijken, doe zelf maar. Ik ga niet drie minuten voor tijd warmlopen", aldus de analist.

Johan Derksen is het eens met Van der Gijp en haakt in: "Dan zijn er ook altijd mensen met karakter. Daar zou ook een aanvoerder die zoiets ziet, of iemand van de spelersraad kunnen zeggen zo gaan we niet met de spelers om, hè." Van der Gijp reazAgeert en sluit af met de woorden. "Maar Johan. Dan zit je tegen vernedering aan. Die jongen, als je drie minuten voor tijd iemand warm laat lopen... Die gaat niet meer invallen. Dat is zo vernederend. Die andere keren liep hij nog met anderen. Nu liep ie in z'n eentje. Hij is nog niet eens ingevallen", besluit de oud-international.

Lees meer:
0 reacties