"Atlético Madrid had een veel makkelijkere wedstrijd verwacht"

Diego Simeone
Diego Simeone Foto: © Pro Shots

Atlético Madrid komt dinsdagavond in Rotterdam op bezoek om de strijd aan te gaan met Feyenoord. De Madrilenen wonnen het eerdere treffen, maar waren onder de indruk van Feyenoord, zo laat Sam Leveridge weten aan Voetbalprimeur. Hij is journalist voor onder meer MARCA en Forbes.

Leveridge weet te melden. "Er is veel respect voor Feyenoord. Veel Atlético-fans dachten dat ze met Feyenoord de best mogelijke loting hadden, maar dat veranderde snel na de wedstrijd in het Metropolitano. Het zegt veel dat een groot deel van de Atlético-aanhang de overwinning op Feyenoord als de beste prestatie van het seizoen ziet."

Dat de buit dinsdagavond nog lang niet binnen is voor Simeone en zijn manschappen, dat zit bij de Madrilenen wel tussen de oren. Leveridge. "Ik denk dat men oprecht verbaasd was door hoe goed Feyenoord speelde in Madrid. Ze hadden een veel makkelijkere wedstrijd verwacht, dus wat dat betreft waren ze erg onder de indruk van zijn werk", vertelt de sportjournalist.

Tevens kent hij de zwakte van Atlético. "Een van Atlético's grootste wapens is ook een van hun zwakste punten. De vleugelverdedigers zijn cruciaal in het aanvalsspel van de ploeg, maar willen verdedigend nog weleens een steekje laten vallen", analyseert hij. "Bovendien ontbreekt het op de linkerflank met Samuel Lino en Rodrigo Riquelme aan Champions League-ervaring en presteert Nahuel Molina op rechts behoorlijk inconsistent dit seizoen. Daarnaast missen de centrale verdedigers van Atlético snelheid, dus de pijlsnelle counters van Feyenoord kunnen daar voor problemen zorgen."

Op de vraag voor wie de Spanjaarden moeten waken zegt Leveridge het volgende: "Santiago Gimenez. Als Mexicaans international is hij in Spanje de bekendste speler van Feyenoord. Bovendien is hij een aantal keer gelinkt aan een transfer naar La Liga. Zijn schorsing voor de wedstrijd in Madrid werd gezien als een gelukje voor Atlético. Ze weten dat hij ze deze keer op de proef zal stellen."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
3/03
PSV
14:30
Feyenoord
zo
10/03
Feyenoord
20:00
Heracles Almelo
zo
17/03
SC Heerenveen
14:30
Feyenoord
zo
31/03
Feyenoord
14:30
FC Utrecht
do
4/04
FC Volendam
18:45
Feyenoord
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 23 66 65
2 Feyenoord 23 41 55
3 FC Twente 23 23 47
4 AZ 23 22 42
5 Ajax 23 8 36
6 Go Ahead Eagles 23 5 34
7 NEC 23 6 33
Bekijk de hele stand