Arnesen naar Ajax? "Kiem voor het kampioenschap is gelegd door hem"

Frank Arnesen
Frank Arnesen Foto: © Pro Shots

Afgelopen week nam Ajax afscheid van Sven Mislintat als technisch directeur. De Amsterdammers zullen de komende tijd dan ook op zoek gaan naar een vervanger en kunnen daarbij uitkomen bij een oud-Feyenoorder.

Zo ziet Pieter Zwart van Voetbal International in Frank Arnesen een geschikte kandidaat. "De kiem voor het kampioenschap van Feyenoord is gelegd door Frank Arnesen. Met behulp van het bedrijf Sportsology lichtte hij de Rotterdamse clubstructuur door.

"Dat leidde tot vernieuwing van de scouting (meer met data) en jeugdopleiding (geïnspireerd op het succes van AZ)", vervolgt Zwart. "Bovendien was Arnesen verantwoordelijk voor de aanstelling van succestrainer Arne Slot. Door fysieke klachten moest de Deen stoppen voordat de vruchten van zijn werk geplukt konden worden."

Bovendien heeft Arnesen een verleden in Amsterdam. "Als speler kwam Arnesen tussen 1975 en 1981 uit voor Ajax. Toen hem vorig jaar mei gevraagd door ESPN werd of hij open had gestaan voor een functie als technisch directeur in Amsterdam, zei hij: 'Praten kan altijd. Ik heb bij Ajax gevoetbald en een Ajax-verleden, maar ik heb er helemaal niet aan gedacht. Ik heb rustig aan gedaan, lekker vakantie gevierd. Of ik de telefoon gelijk had opgehangen als Van der Sar had gebeld? Nee, waarschijnlijk niet.'", besluit Zwart.

Naast Arnesen worden ook Jordi Cruijff, Wim Jonk, Max Huiberts, Marijn Beuker, Julian Ward, Maxwell of de Feyenoord-variant (algemeen en technisch directeur in één) als kandidaten genoemd.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
Feyenoord
16:30
Willem II
zo
18/08
PEC Zwolle
14:30
Feyenoord
zo
25/08
Sparta Rotterdam
14:30
Feyenoord
zo
1/09
Feyenoord
14:30
Ajax
za
14/09
FC Groningen
18:45
Feyenoord
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
9 Go Ahead Eagles 0 0 0
10 Heracles Almelo 0 0 0
Bekijk de hele stand