Arne Slot wilde weg: "Op zo'n moment is er een vertrouwensbreuk"

Arne Slot
Arne Slot Foto: © Pro Shots

Transfersommen in de voetballerij is vaak onderwerp van gesprek. Hoeveel is een speler waard, en wat is de waarde van een transfer. Na een serie nederlagen kan er zo miljoenen verschil in zitten.

Arne Slot gaat Feyenoord spoedig verlaten, dat is wel zeker. Over de transfersom schrijft Tom Knipping van Voetbal International het volgende. "Het precieze bedrag dat Liverpool wil betalen voor Arne Slot is niet bekendgemaakt, maar de schattingen komen neer op negen à tien miljoen euro. Aan de pijler onder het succes houdt Feyenoord niet eens zo gek veel meer over dan vorig jaar aan reservespits Danilo. Feyenoord kan een halve Anis Hadj Moussa terugkopen voor de man die niet alleen prijzen pakte, maar ook de transferwaarde van de selectie spectaculair opkrikte en zo de hele club omhoog trok."

"Nu Feyenoord een behoorlijk bedrag krijgt voor Slot, zal directeur Dennis te Kloese vermoedelijk geen miljoenen gaan uitgeven om ergens anders een trainer weg te kopen. Dit geld zal eerder in nieuwe spelers worden gestoken. AZ zette Slot in 2020 op non-actief toen bleek dat hij met Feyenoord in gesprek was. En ook nu Arne Slot eenmaal had uitgesproken dat hij naar Liverpool wilde, was er geen weg meer terug. Op zo’n moment is er al sprake van een vertrouwensbreuk. Feyenoord stond schaakmat en kon niet veel anders meer dan proberen de best mogelijke prijs eruit halen." Zij gaan echter in goede harmonie uit elkaar en Feyenoord zal moeten zoeken naar een waardige opvolger.

Lees meer:
0 reacties