Arne Slot reageert op advies: "Kun je niet alles op baseren"

Arne Slot
Arne Slot Foto: © Pro Shots

Arne Slot heeft tegenover ESPN opnieuw bevestigd dat hij vertrouwen heeft in een goede afloop in zijn waarschijnlijke overgang naar Liverpool. Ook reageert hij op het advies om geen Nederlandse spelers mee te nemen.

De trainer kon nog niet zeggen wanneer de club uit Liverpool zijn aanstelling officieel bekend zal gaan maken. “Dit soort dingen heeft altijd even tijd nodig. Ik heb al heel vaak gezegd dat ik er vertrouwen in heb dat het goed komt. Wanneer het precies naar buiten wordt gebracht, kan ik je op dit moment niet vertellen.”

Bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN zat vorige week Marcel Brands. In het verleden was hij de algemeen directeur van Everton. Brands adviseerde daar aan Slot om zich niet blind te staren op Nederlandse spelers. Daar heeft Slot weer op gereageerd. “Dat zijn goede adviezen van mensen die er gewerkt hebben en hun sporen verdiend hebben in de voetballerij. Maar ik denk niet dat je altijd alles kunt baseren op voorgaande momenten.”

Ook geeft de trainer aan dat hij meer leest over Nederlandse trainers in Engeland. “Ik lees ook overal het succespercentage van Nederlandse trainers in Engeland… Als een speler goed is, dan zou het niet uitmaken van welk niveau die komt. Maar op dit moment is er nergens sprake van, want er is nog niets officieel bevestigd.”

Ook is te zien wat voor voetbaldier Slot is wanneer verslaggever Toine van Peperstraten vraagt of de coach ook weet dat Liverpool met 4-2 had gewonnen van Tottenham Hotspur. “Ja, uiteraard. Ik kijk heel veel voetbal en volg alle uitslagen. Zo weet ik ook dat AC Milan net nog 2-1 achter stond en dat PSV kampioen is geworden. Ik krijg alles mee, Toine”, besluit de oefenmeester.

Lees meer:
0 reacties