Arne Slot oogst lof: "Hij probeert echt een team te ontwikkelen"

Arne Slot tijdens een persconferentie
Arne Slot tijdens een persconferentie Foto: © Pro Shots

Bert van Marwijk krijgt mogelijk een opvolger in de persoon van Arne Slot. De trainer kan een Europese prijs met Feyenoord winnen, voor het eerst in twintig jaar.

"Ik kijk met veel respect naar zijn werk", vertelt Van Marwijk lovend tegenover Voetbal International. "Hij probeert echt een team te ontwikkelen. Ik denk dat hij in het begin van het seizoen het elftal goed heeft geïnventariseerd en geanalyseerd. Daarbij heeft hij een speelwijze gekozen die zowel past bij hem als bij de spelersgroep. Dan is het zaak dat je daaraan vasthoudt, ook als het even minder gaat."

Van Marwijk ziet een duidelijke ontwikkeling bij de Rotterdammers. "Spelers raakten gewend aan elkaar en er ontstonden automatismen. Zo leer je vanuit je eigen formatie spelen tegen iedere tegenstander. Ik denk dat je een elftal sneller en beter ontwikkelt als je de kwaliteiten goed inschat en een speelwijze kiest die past bij de spelers. Als die dan ook nog past bij jou is dat nog beter."

Javairo Dilrosun

Feyenoord wint voor 40 (!) keer je inzet

Feyenoord speelt zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity nu maar liefst 40 keer je inzet voor een overwinning van Feyenoord. Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
zo 21 aug. 2022, 16:45
Eredivisie
RKC Waalwijk -
-
Feyenoord -
za 27 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
FC Emmen -
za 3 sep. 2022, 21:00
Eredivisie
Go Ahead Eagles -
-
Feyenoord -
zo 11 sep. 2022, 16:45
Eredivisie
Feyenoord -
-
Sparta Rotterdam -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 1 3 3
2 PSV 1 3 3
3 AZ 1 2 3
4 Excelsior 1 2 3
5 Ajax 1 1 3
Bekijk de hele stand