'Arne Slot krijgt niet de functie van manager bij Liverpool'

Arne Slot
Arne Slot Foto: © Pro Shots

Arne Slot wordt volgens The Times niet de manager van Liverpool. Volgens de Engelse krant zal zijn titel hoofdcoach worden bij de club.


In Engeland is het normaalgesproken zo dat je wordt aangesteld als manager en dat je dan wat verder afstaat van het groepsproces. Steeds meer clubs doen dat tegenwoordig echter niet meer zo. Ook Liverpool doet dat. Ze willen dat Arne Slot een actieve rol gaat vervullen waarbij de focus ligt op het coachen en voorbereiden van het eerste elftal. Het transferbeleid wordt dan uitgevoerd door sportief directeur Richard Hughes, aan wie Slot rapporteert.

Het is de bedoeling dat Slot het gezicht wordt van alle trainers rondom het eerste elftal. De club uit Liverpool heeft een geschiedenis met trainers die zich met veel meer zaken bemoeiden. Bij Liverpool zien ze Slot juist als iemand die niet zoveel waarde hecht aan status en autoriteit die graag een team van trainers wil aansturen.

Alle kandidaten waar momenteel mee gesproken wordt zijn actief als hoofdtrainer en dus niet als manager. Mede dankzij statistieken zou de keus op Arne Slot zijn gevallen. De club kwam er daardoor achter dat hij een aanvallende speelstijl hanteert met veel intensiteit. Ook hebben ze gezien dat hij talenten ontwikkelt, zorgt dat spelers meer waard worden en dat de sportieve prestaties boven verwachting zijn. Ook zijn ban d met de fans en communicatieve vaardigheden zouden positief zijn opgevallen bij Liverpool.

Lees meer:
0 reacties