Arne Slot baalt van rode kaart: "Gaat nu alleen maar daar over"

Arne Slot
Arne Slot Foto: © Pro Shots

Feyenoord-trainer Arne Slot is tijdens de persconferentie na Feyenoord-RKC kort ingegaan op de rode kaart van Etienne Vaessen.

Slot begint zijn betoog door te vertellen dat hij vond dat Feyenoord de eerste 35 minuten goed speelde, maar dat de uitblinkers bij de tegenstander zaten: "In de eerste 35 minuten was er een man of the match. Dat was Etienne Vaessen, die de ene na de andere redding maakte, dus we waren best blij dat hij eruit moest met een rode kaart. Zijn vervanger (Houwen), die ook al in de basis stond bij RKC in de uitwedstrijd waarin hij alles tegenhield. Vandaag was dat ook het geval. Ik weet niet hoeveel ballen hij eruit heeft gehaald in de tweede helft."

RKC-doelman Etienne Vaessen kwam in een één-op-één-situatie met Calvin Stengs. Hierbij schoot Stengs tegen de doelman van de Waalwijkers. De arbitrage zag dit als hands en trok de rode kaart. Over dit moment blijft de oefenmeester dan ook vrij neutraal, al baalt hij dat het daar veel over gaat: "Wat ik nu vervelend vind, is dat het nu veel over dit moment gaat. Als wij van de eerste 4/5 grote kansen die we krijgen 1 of 2 binnen schieten, dan had dit niet zo bepalend geleken, want het gebeurde nu bij 0-0. Ik denk dat de uiteindelijke conclusie is: we weten het niet. Dan blijft de beslissing op het veld staan", besluit Slot.

Lees meer:
0 reacties