Arie Haan blikt terug: "Bij Feyenoord heb ik het ook meegemaakt"

Danny Buijs stopt na dit seizoen als trainer van FC Groningen. Voormalig Feyenoord-trainer Arie Haan vindt het geen goede zaak dat de oud-speler van de Rotterdamse club in aantal interviews heeft gezegd dat zijn lot als trainer voor een deel in handen van de fans ligt.

"Dat moet hij ook niet doen. Het publiek is een beslissende factor", zegt Haan tegen RTV Noord. "De voorzitter van Real Madrid zei ooit tegen de trainer: ìk ontsla je niet, dat doen de mensen op de tribune hier. Zo gaat het. Bij Feyenoord heb ik het ook meegemaakt, toen het eigenlijk goed ging, maar dan komt er toch een beweging op gang. De trainer is vaak de zwakste schakel en dan ben je gezien."

"Het is voor iedereen zichtbaar wat je doet. Elk woord dat je zegt wordt op een weegschaal gelegd. Elke uitslag wordt positief of negatief besproken. Het is een vak en daar moet je je staande in zien te houden en je moet nooit je lot in handen van een ander leggen. Je moet je eigen lot bepalen. Het gaat om jezelf. Als ik eruit vlieg, dan heb ik het zelf gedaan en dan komt het niet doordat ik naar een ander geluisterd heb", aldus Haan.

Lees meer:
0 reacties