Antoni Milambo ziet in: "Het voelde soms als een teleurstelling"

Antoni Milambo
Antoni Milambo Foto: © Orange Pictures

Antoni Milambo werd met 16 jaar en 131 dagen de jongste debutant ooit in de Eredivisie voor Feyenoord. Sinds bijna een jaar maakt hij deel uit van het eerste elftal en zijn doorzettingsvermogen leidde tot een basisplaats tegen PSV in het afgelopen seizoen.

Toen Milambo net bij het eerste elftal kwam, speelde hij in vele elftallen. Hij deed ook met O21 mee en in de Youth League bij O19. Milambo laat zich in Hand in Hand uit over de bijzondere situatie. "In het begin vond ik het lastig om voortdurend tussen verschillende teams te schakelen. Het voelde soms als een teleurstelling, alsof ze me nog niet klaar vonden voor het eerste elftal. Ik heb toen veel gesprekken gevoerd met mensen binnen de club, wat mij mentaal sterker heeft gemaakt. Het was niet dat ik niet goed genoeg was, maar ik moest fit blijven en minuten maken."

Zo had de speler een groot vangnet wanneer het eerste elftal geen ruimte had. "Als het nog niet lukt in het eerste, zal ik die minuten moeten maken bij andere teams en daar ben ik nu juist dankbaar voor. Het geeft mij de kans om te bewijzen dat ik me heb ontwikkeld en dat ik klop op de deur van het eerste team", besluit de jongeling.

Lees meer:
0 reacties