"Anders zeggen ze: Kalou als kippenboer, dat geloven we niet"

Salomon Kalou
Salomon Kalou Foto: © Pro Shots

Salomon Kalou won in 2012 de Champions League met Chelsea en speelde een aantal jaar bij Feyenoord. Inmiddels is de 36-jarige Ivoriaan actief als kippenboer in de agrarische sector.

Albert Hoekerswever, die het concept Floating Farm promoot, kwam Kalou tegen op een beurs in Abu Dhabi. De Rotterdammer vertelde dat koeien op een drijvende boerderij in Rotterdam staan, zodat de verse producten direct de stad instromen. De melk is ook verkrijgbaar in de kantine van Feyenoord en de dieren leven deels op het gemaaide gras van De Kuip.

Kalou reageerde direct: "Ik heb gespeelde op dat gras." Hoekerswever was verrast door die uitspraak. "Ik heb helemaal geen verstand van voetbal", lacht Hoekerswever in gesprek met Voetbal International. "Misschien een beetje suf van mij, maar op dat moment wist ik helemaal niet wie Salomon Kalou was."

"Op dat moment wist ik helemaal niet wie Salomon Kalou was."

De Ivoriaan vertelde dat hij bezig is met het opzetten van een eigen kipproductie in zijn vaderland. Hoekerswever nam ondertussen contact op met zijn zoon. "Op een gegeven moment kreeg ik wel door dat Kalou niet de eerste de beste voetballer is", lacht hij.

Na een gesprek van drie kwartier vervolgde de oud-spits zijn weg, maar hij wilde nog wel even poseren voor het embleem van Floating Farm. Hoekerswever vroeg voor de zekerheid ook het naamkaartje van Kalou, waarop stond: Salomon Kalou, Diamak Aviculture. "Anders zeggen mensen straks: Die Albert is een beetje de weg kwijt. Kalou als kippenboer, dat geloven we niet."

Zijn zakenpartners hoorde later van de bijzondere ontmoeting. "Ze konden hun oren niet geloven. Iedereen vond het wel een bijzonder verhaal. Het is ook wel een mooie carrièreswitch: van profvoetballer naar kippenboer", besluit Hoekerswever.

Dankzij FeyenoordPings krijgen nieuwe spelers een Boosted Odd van 5.00 bij een bekerzege van Feyenoord bij FC Twente! Zet 5 euro in en pak maar liefst 20 euro winst! Schrijf je in bij BetCity.nl en grijp die kans!

Lees meer:
0 reacties