"Als Van Persie die tegen zich heeft, kan het vervelend worden"

Luigi Bruins heeft veel vertrouwen in Robin van Persie. De voormalig topspits begint deze zomer bij SC Heerenveen als hoofdtrainer in het betaald voetbal. 

Bruins kent de trainer Van Persie goed en denkt dat hij mooie dingen kan bereiken in Heerenveen. "Ik heb twee jaar geleden de cursus met hem gedaan. Hij is veeleisend, van zichzelf, maar ook van de spelers", vertelt de oud-speler van Excelsior in FC Rijnmond

Journalist Dennis Kranenburg is benieuwd naar de mogelijkheden in Friesland. "Bij SC Heerenveen denken we altijd aan die club die net onder de top zit, maar de financiële mogelijkheden zijn de laatste jaren wel wat minder geworden. Het gat naar onder is inmiddels kleiner dan het gat naar boven", stelt hij. 

Kranenburg denkt daarbij dat het belangrijk wordt voor Van Persie om de buitenwacht tevreden te houden. "Je hebt daar natuurlijk ook te maken met mannen als Foppe de Haan en Riemer van der Velde. Als je die tegen je hebt, kan het vervelend worden", voorspelt de journalist. "Hij deed dat bij zijn presentatie al slim door die mannen even te noemen."

Lees meer:
0 reacties