"Als Te Kloese dat doet kan Feyenoord jaren vooruit op fundament"

Dennis te Kloese met zijn telefoon (iPhone)
Dennis te Kloese met zijn telefoon (iPhone) Foto: © Pro Shots

Feyenoord staat aan de afsluiting van het hoofdstuk Slot. Bij zijn overtocht naar Engeland zullen naar alle waarschijnlijkheid nog enkele Feyenoorders meegaan op de boot die kant op. Aan Feyenoord de taak om waardige vervangers aan te trekken.

Simon Zwartkruis ziet in dat Feyenoord flinke stappen heeft gemaakt in de laatste jaren. "Met de komst van Slot in 2021 raakte de metamorfose van Feyenoord in een stroomversnelling. Voor het dynamische en dominante voetbal dat hij nastreeft, dienen spelers over fysieke inhoud en mentale bereidheid te beschikken. Die visie bracht een professionalisering van de medische staf met zich mee. Het is slechts een van de voorbeelden van hoe Slot in korte tijd innovatie aan progressie koppelde."

Behalve dat had Slot meer te bieden aan de Rotterdammers. Zwartkruis: "Wat ook hielp, naast zijn voetbalverstand en ruime gezichtsveld: het verbale vermogen om mensen mee te nemen in zijn gedachtengoed. Diezelfde overtuigingskracht zette Slot in als potentiële versterkingen over de streep getrokken moesten worden. Met beperkte financiële middelen loodste hij Feyenoord naar de finale van de Conference League, waarna de clubleiding de sportieve opmars kon verzilveren op de transfermarkt."

Slot vertrekt, maar een bepaalde basis blijft achter, zo ziet ook Zwartkruis. "De daaropvolgende landstitel vormde de kroon op zijn werk in Rotterdam, de recente KNVB-beker en een hernieuwd Champions League-ticket zijn de fraaie afscheidscadeaus. Maar de grootste prestatie van Slot reikt nog verder dan dat. Als hoofdtrainer tilde hij de hele club naar een hoger en toekomstbestendig niveau. Wanneer directeur Dennis te Kloese erin slaagt een bekwame opvolger vast te leggen, kan Feyenoord nog jaren vooruit op het fundament van Slot."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
Feyenoord
16:30
Willem II
zo
18/08
PEC Zwolle
14:30
Feyenoord
zo
25/08
Sparta Rotterdam
14:30
Feyenoord
zo
1/09
Feyenoord
14:30
Ajax
za
14/09
FC Groningen
18:45
Feyenoord
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
9 Go Ahead Eagles 0 0 0
10 Heracles Almelo 0 0 0
Bekijk de hele stand